SEMINAARI- JA KOULUTUSMATERIAALIT

Tältä sivulta löydät linkkejä videoihimme, seminaaritallenteisiin, koulutusmateriaaleihin, juttuja arvioinnista mediassa ja linkkejä ja vinkkejä muille arvioinnista kertoville sivustoille. Jaa meille ideasi ja linkkisi ja tule mukaan kehittämään arviointia.

LINKIT JA VINKIT

Tälle sivulle on koottu arviointiin liittyviä linkkejä ja vinkkejä. Materiaalit tarjoavat tukea omien arviointikäytänteiden kehittämiseen ja arviointiosaamisen syventämiseen. Onko sinulla omassa työssäsi jokin toimiva arviointikäytänne? Jaa se kanssamme. Kehitetään ja jaetaan arviointiosaamista yhdessä!

LINKIT & VINKIT

Linkit & Vinkit - sivulle kerätty kootusti linkkejä arviointikirjallisuuteen, julkaisuihin, tutkimuksiin ja muihin arviointiosaamisen kehittämishankkeisiin. Onko sinulla tiedossa jokin toimiva käytänne, tutkimus tai kirja, jota et löydä listaltamme? Vinkkaa siitä meille ja jaetaan tietoa arviointiosaamisen kehittämiseksi yhdessä!

Opetushallitus on valmistellut luonnokset kriteereistä, joissa kuvataan mitä oppilaan tulee osata saadakseen päättöarvioinnissa arvosanan 5, 7, 8 tai 9 eri oppiaineissa. Arviointikriteerit on laadittu yhteistyössä asiantuntijoiden, opettajien ja sidosryhmien kanssa. Perusopetuksen päättöarvioinnin kriteerien luonnoksia voi kommentoida verkossa 28.8.–25.9.2020.

Tehtävä.png

Itä-Suomen yliopiston professori ja KAARO Itä-Suomen johtaja puhuu Youtube-kanavallaan opettajan arviointiosaamisesta, palautteesta ja arviointimenetelmistä. Ota kanava seurantaan ja katso videot!

ARVIOINTIKIRJALLISUUS

Oppimalla ajattelemaan opimme myös oppimaan. Ajattelun taidot ovat tärkeimpiä tulevaisuuden taitoja. Kun tietoa on paljon ja sitä on helposti saatavilla, tiedon käsittelyn ja ajattelun taitojen, kuten tulkinnan, arvioinnin ja yhdistelyn, merkitys korostuu.

TIETOKANNAT, JULKAISUT JA RAPORTIT

Karvi toteutti arviointihankkeen perusopetuksen ja lukiokoulutuksen oppimisen ja osaamisen arvioinnista vuosina 2017–2019. Arviointihankkeessa analysoitiin oppimisen ja osaamisen arviointia koskevien lakien, asetusten sekä normien toteutumista oppimista ja opettamista ohjaavana toimintana.

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ

 

MUITA ARVIOINTIIN LIITTYVIÄ HANKKEITA

VINKKAA MEILLE!

Jaa meille materiaalivinkkejä, toimivia arviointikäytänteitä ja ajankohtaisia uutisia arvioinnista. Kehitetään arviointiosaamista yhdessä!

Finansierar:

©2020 by Nationellt näetverk för utveckling av utvärderingskunskap KAARO