KAARO Lappland
Sivellin.png
KAARO Lappland

KAARO Lappland koncentrerar sig i samarbete med KAARO Aalto på att utveckla utvärderingspraxis för bildproduktion och bildprocesser som en del av bildkonstlärarnas utbildning och kontinuerligt lärande i branschen genom att utnyttja digitala lärmiljöer. Ett särskilt föremål för utvecklingen är att utveckla utvärderingskunskap och utvärderingsgrunder för gymnasiediplom i bildkonst. Inom projektet framställs och produceras kurshelheter som särskilt stöder kamratinlärning, delningsplattformar och läromedel. Projektet grundar sig på intensivt samarbete mellan lärarutbildare, studerande på området och lärare på fältet och på interaktion i planering, delning och produktion. Samtidigt produceras forskningsresultat och utvecklingen av utvärderingskunskap som grundar sig på forskning stöds i lärarutbildningen och fortbildningen på området.   

Dessutom deltar KAARO Lappland i arrangerandet av seminarier, workshoppar och övrig utbildning som är gemensam för alla inom nätverket KAARO samt i produktionen av webbmaterial.  

Lue hankkeen kuulumisia blogistamme. Tekstissä Mirja ja Anniina kertovat kuvataiteen arvioinnin kehittämistyöstä, jota Lapin osahankkeessa tehdään.

Paletti_edited.png
TA KONTAKT
Unknown-1.jpeg

Mirja Hiltunen

ledare, KAARO Lappi

professor, Lapplands universitet

Arbetsgruppen
Maltalla16.JPG

Marjo Pernu

universitetslärare, Bildkonstpedagogik, Lapplands universitet 

Elina_pieni_edited.jpg

Elina Härkönen

universitetslektor, Bildkonstpedagogik, Lapplands universitet

Anniika_Koivurova__edited_edited.jpg

Anniina Koivurova

universitetslektor, Bildkonstpedagogik, Lapplands universitet 

Unknown-1.jpeg

Mirja Hiltunen

ledare, KAARO Lappi

professor, Lapplands universitet